Unik Norgeresa med Hardanger och Stavanger. Besök på Världens Nordligaste Palm ö

Vi gör en resa där du kommer att få uppleva den unika norska naturen i all sin variation.

Vi åker genom tre årstider inom loppet av fyra timmar.
Ni kommer få se vinterklädda Hardangervidda, den osannolika fruktblomstringen vid Sörfjorden samt världens nordligaste palm ö. Vi bor på lyxiga hotell och äter den bästa mat Norge har att erbjuda och vi firar 17 maj i fantastiska Stavanger.

 

13 maj | Hudiksvall, Söderhamn, Gävle - Fagernes
Avresa från Hudiksvall till Fagernes i Nord Aurdal. Resan går via Vasaloppsvägen mot Sälen där vi stannar för lunch. Resan fortsätter vidare till Vikingaskeppet i Hamar. Efter besöket kör vi till Fagernäs där vi bor på Quality Resort hotell. Efter ankomsten äter vi gemensam middag.

14 maj | Fagernes - Lofthus 
Vi åker över Hardangervidda där vi stannar så att vi kan krama lite på snön som fortfarande ligger i mängder. Vi fortsätter ner genom den fantastiska Måbödalen där vi stannar för att beskåda den unika Vöringsfossen. Efter att vi har åkt genom tre årstider inom loppet av ca. 3 timmar stannar vi på ett naturcenter för att se en tredimensionell bio. Lunch efter bion. 
Vi kommer sedan ner till Eidfjord, där det ofta ligger stora kryssningsfartyg längst inne i fjorden. Vi åker vidare till Lofthus och Ullensvang Hotell med ankomst på hotellet ca kl.15:00. Där äter vi en fantastisk Hardangerbuffé som är utöver det vanliga. Här kan ni bara slappna av och njuta av Hardanger med sin makalösa fruktträdsblomning som är vida känd. Kyrkan i Lofthus är sevärd och ligger på ca 10 minuters promenad från hotellet, Du kan ta en simtur i någon av poolerna. Bada bubbelpool inomhus eller utomhus medan du blickar ut över glaciären på andra sidan fjorden.

15 maj
kl.09:30 Fortsätter vi färden mot Stavanger. Här kommer vi göra ett stopp vid Låtefossen och Langfossen.
Ni kommer även denna dag att kunna beskåda den vackra Norska naturen med alla sina olika nyanser och skiftningar. Vi kommer även att göra några stopp efter vägen på sevärda platser och för fika/lättare lunch.
En guidad busstur i Stavanger vid ankomst.
Gemensam middag på hotellet mot tillägg.

16 maj
Följande ingår ej i priset: Båtavgång 11:00 som tar oss till Världens Nordligaste Palm ö där vi även njuter av en fantastisk middag inkl. dessert och kaffe. Guidning på ön. (Tillägg i priset är 1590kr, beställs vid bokning)

17 maj
Denna dag är fri, upplev det fantastiska 17-majfirandet som startar kl.10:00 utanför hotellet.

18 maj
Efter frukost går färden mot Östlandet och Tönsberg som är en härlig sommarstad. Vid lunchtid stannar vi i trakterna av Grimstad.
I Tönsberg har vi vår sista gemensamma middag.

19 maj
Efter frukost åker vi ca 30 minuter till Horten där en båt tar oss till Moss. Därefter går turen vidare hemåt via Karlstad-Örebro-Västerås.

Resedatum - välj för att boka

Datum Pris Platser kvar
Boka

* = rörlig siffra

Detta ingår i resan

Resa där du kan njuta av vad ögat ser, del i dubbelrum sex nätter på lyxiga hotell med fyra middagar

Tredimensionell biovisning i Eidfjord.


Ingår ej i priset: 
Besöket på Världens Nordligaste Palm ö med båt, guidning och en fantastisk middag. (Tillägg: 1590:-)

Reser du ensam tillkommer enkelrumstillägg