Om Andersson Buss

Vi är ett familjeföretag i aktiebolagsform med sex bussar som går inom och utom Sverige. Vi ägnar oss åt beställningstrafik för researrangörer, företag och föreningar. Dessutom skräddarsyr vi helhetslösningar enligt era önskemål. Vi har ett eget reseprogram som vi kontinuerligt försöker utöka och förbättra.

Tänker på miljön

I flera år har vi varit miljövänliga. Sedan 10 år tillbaka sopsorterar vi och 2002-01-09 certifierade vi oss i verksamhetssystemet FR2000 för Kvalitets- och miljöledning, som är en enklare variant av ISO.

Sveriges största städer har infört en miljözon där de förbjudit äldre miljöskadliga bussar och andra fordon i innerstaden. Vi ser till att följa med utvecklingen och kör efter de regler som gäller.

Vi är momsregistrerade i alla EU medlemsländer, vilket krävs för att bedriva trafik där.

Gemenskap i bussen

”Det bästa med att köra buss är gemenskapen” säger Mats Hansson. ”Många som åker med oss gillar den goda stämningen i bussen och att det är så bekymmersfritt. Du kan slappna av och bara njuta av resan. Dessutom hinner man lära känna sina medresenärer under resans gång. Jag har träffat otroligt många intressanta människor under årens lopp.”

Mats började på Andersson Buss 1993 och trivs alldeles utmärkt med sitt arbete, som han tycker är både givande och omväxlande.

När Mats inte kör buss tar han gärna en tur på sin Honda Goldwing, eller så går han och älghunden Tootsie en tur i hälsingeskogarna.
”Jag behöver tystnaden i naturen” säger Mats.
”Fast efter några dagar hemma vill jag ut på vägarna igen.”

Miljöpolicy

Andersson Buss är kvalitets- och miljöcertifierad enligt FR2000.

FR2000 Verksamhetsledning (FR2000) innehåller krav på ett integrerat ledningssystem för kvalitet, miljö, kompetensförsörjning, hälsa och säkerhet. Systemet utgår från ISO 9001, ISO 14001 och SS 62 40 70 samt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete, AFS 2001:1 och Räddningsverkets allmänna råd om systematiskt brandskyddsarbete, SRVFS 2004:3.