Grisslehamn , Kryssning ombord på M/S Eckerö

Åk med på en underbar kryssning med fantastisk mat ombord på M/S Eckerö

17 september (Skärgårdsbord)
Det ska vara gott och vällagat, men nog så viktigt är att maten även är en njutning för ögat. På skärgårdsbordet dukar vi upp delikatesser från Roslagen och Åland. Njut av sillar, gräddlax, gubbröra, rom med crème fraîche och lök, Musko korv, vildmarksstek på rågknapp, BBQ revbensspjäll och mängder av andra läckra rätter. På efterrättsbordet hittar du bl.a. Ålandspannkakan med sviskonkräm, ostbricka, tårtor och glass.

Skärgårdsbordet serveras 19/4–22/9 på 13.30, 15.00 och 18.30-avgången.
Klicka på länken för att läsa mer: https://www.eckerolinjen.se/stora-skargardsbordet

5 november (Viltbord)
Vilt från skogen samt delikatesser från höstens skördar fyller vårt viltbord som dukas upp igen mellan den 23/9-17/11 2022 på 13.30, 15.00 och 18.30-avgången, även på 10.00-avgången på lördagar. Mustig höstgryta, tjälknöl av älg, ölbräserat vildsvin, inkokt röding och kräftlax är bara några av de rätter som du kan hitta på den dignande buffén. Frågar du M/S Eckerös köksmästare, Joakim ”Jocke” Nordberg, är det vildanden i jägmästarsås som du inte ska missa.

Hösten är den årstid då vi får ta till vara på och njuta av en massa läckerheter från skog och mark – en höjdpunkt för alla matälskare! På Eckerö Linjens viltbord får du möjlighet att smaka på skogens guld till havs.

– I vår matlagning använder vi oss så långt som det bara är möjligt av närproducerade och lokala råvaror från Roslagen och Åland. Trattkantareller, eller höstkantareller som vi säger på Åland, köper vi exempelvis från åländska privatpersoner som har svampplockning som fritidsintresse. Vår målsättning är att det ska smaka hemlagat och därför görs även de flesta av våra rätter från grunden ombord, helt i enlighet med vår matfilosofi, berättar Joakim Nordberg, köksmästare på Eckerö Linjen.
Klicka på länken för att läsa mer: https://www.eckerolinjen.se/stort-viltbord

3 december (julbord)
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, det stora julbordet serveras 18/11-23/12 2022 på 13.30 och 15.00-avgången samt på 10.00-avgången på lördagar. Många gånger är det en konst i sig att äta julbord – åtminstone för dig som vill hinna njuta av alla delikatesser innan mättnaden slår till.

Från åländsk julkorv till prinskorv från Roslagen
Några av de åländska delikatesser som tar plats på julbordet är julkorv, köttbullar och rullsylta från Dahlmans, inlagd strömming från Bergmans fisk och svartbröd från Ålandsbagarn. Från Roslagen hittar du bland annat prinskorv från Roslagskött, laxmousse från Fogdölax, Bröderna Linussons kalvsylta, skinka från Uppland, gravad och varmrökt lax från Roslagsfisk.

Men det finns flera fördelar med en julbordskryssning – bortom alla delikatesser. Du får mycket på en och samma gång. En skön dagsutflykt, ett stort julbord med havsutsikt och möjlighet att shoppa julklapparna ombord. Dessutom kan du åka över dagen och är hemma igen till kvällen – det är bekvämt. 
Klicka på länken för att läsa mer: https://www.eckerolinjen.se/stort-julbord

Tider
09:00 Avgång Vattlång
09:30 Avgång Hudiksvall
11:00-11:40 Gävlebro
14:00 Ankomst Grisslehamn
15:00 Båtavgång
17:30 Buffé
19:30 Tillbaka i Grisslehamn
20:00 Hemresa

24:00 Åter i Hudiksvall

Resedatum - välj för att boka

Datum Pris Platser kvar
Boka

* = rörlig siffra

Detta ingår i resan

Bussresa, båtresa och buffé