Österrike

Åk skidor eller snowboard i fantastiska alperna! Efter tidigare Succé så åker vi tillbaka till byn Fulpmes och bor på det nyrenoverade Hotellet Alphof i Stubaital.

Resa
Resan går genom Sverige till Trelleborg där
vi kliver ombord på kvällen för att sova gott på färjan ner till Tyskland. På morgonen åker vi vidare och stannar ungefär varannan timme för att sträcka på benen. Vi anländer till Österrike på kvällen.
Under resan händer det mycket. Vi har
tävlingar, tittar på video och serverar alltid
något att äta och dricka. Du kommer
garanterat att träffa nya trevliga vänner.
Många åker bara för den trevliga resan och alla känner som om man har fått en ny familj. Under resan ordnar vi också allt med liftkort. Detta innebär att du får dem direkt i handen och behöver inte köa för att köpa dem.
Vi bor i fyrbäddshytter på både ned- och hemresan.
Mot pristillägg, 350 SEK per person, och i mån av plats kan tvåbäddshytt bokas.
“Att åka med oss är en total upplevelse. Du kan åka skidor, spela golf eller besöka Innsbruck”

 

Skidområdet

Vecka 12, när vi bor i Fulpmes på hotell Alphof så finns det olika alternativ att välja på, det närmaste området är Schlick 2000.
Detta skidområde har blivit drömåkningen för flera skidentusiaster och är väldigt barnvänligt.Hotellet ligger nära skidområdet och en skidbuss utgår 100 meter från hotellet och tar ca 5 minuter.
Österrikes största glaciär Stubai ligger ca 40 minuters bussresa längre in i dalen.
Området är paradiset för skidåkning eller för att bara sitta och sola på 3000 meters höjd.

Vecka 14, när vi bor i Götzens på Alp art hotel är det närmaste skidområdet Axamer Lizum, ett fantastiskt område där det har hållits två olympiader. Ingemar Stenmark gjorde en vurpa där den 10 februari 1976 när han jagade OS-guld. För den som vill se Innsbruck så tar det ca 15 minuter med postbuss. Och den som vill åka skidor eller bara sitta och sola på 3000m höjd så är det ca 50 minuter till Stubai Gletcher med postbuss.

Bussar till skidområdena är gratis och fungerar alldeles utmärkt. All typ av skidåkning är möjlig, från lätta nybörjarbackar till den svåraste svartpist-åkningen. Du väljer själv vart du vill åka och du kan byta område varje dag.

- Området har garanterad snötillgång.
- Tillgång till skidlärare/skidskola finns under veckan likaså möjlighet att hyra skiduttrustning
OBS! Afterski i Stubai är väl värt ett besök!


Boende
Alp art Hotell i byn Götzens eller Hotell Alphof i byn Fulpmes. Båda hotellen håller god standard. Hotellen och byarna går i typisk traditionell Tirolerstil. Smala gränder, många hotell och restauranger samt mysiga barer. Det är dessutom enbart 25 minuter från Innsbruck för dem som vill ha lite storstad.
Hotell Alphof är ett nyrenoverat trestjärnigt hotell med bar, en lyxig relaxavdelning som har flera olika typer utav bastu, fotbad samt ett härligt stort avslappningsrum.
Vi bor i 2-, 3- samt 4 bäddsrum.

 

Buss
Resan sker med en helturistbuss “bistro” med alla bekvämligheter som WC, AC, servering av både dryck och mat samt visning av filmer. Dessutom finns det gott om plats mellan sätena så att man kan sträcka ut benen ordentligt. Bussen är även utrustad med eluttag på varje plats, samt Wi-fi.

Resedatum - välj för att boka

Datum Pris Platser kvar
Boka

* = rörlig siffra

Detta ingår i resan

Vad ingår i priset?
Transporterna till och från Österrike, alla vägavgifter och färjekostnader, halvpension dvs frukost och middag (7 övernattningar, 7 frukostar och 7 middagar), hyttplats i fyrbäddshytt.

(Pristillägg vid tvåbäddshytt +350:- per person.)

Vad ingår EJ i priset?
Mat under resorna, måltidsdryck till middagen och kostnader för lunch i skidområdet.