Österrike

Åk skidor eller snowboard i fantastiska alperna!

Resa
Resan går genom Sverige till Trelleborg där vi kliver ombord på kvällen för att sova gott på färjan ner till Tyskland. På morgonen åker vi vidare och stannar ungefär varannan timme för att sträcka på benen.
Vi anländer till Österrike på kvällen. Under resan händer det mycket. Vi har tävlingar, tittar på video och serverar alltid något att äta och dricka. Du kommer garanterat att träffa nya trevliga vänner.
Många åker bara för den trevliga resan och alla känner som om man har fått en ny familj.

Skidområdet
Det finns flera olika alternativ att välja på.
Närmast ligger Götzener Abfahrt som man går till på ca 10 min. Sedan kan man gå 50 m och välja skidbuss till antingen skidområdet Mutters 10 min bort eller Azamer Lizum 20 minuter bort. Axamer Lizum är det större området där man genomfört två olympiader. Ingemar Stenmark gjorde en vurpa där den 10 februari 1976 när han jagade OS-guld.

Stubai
Österrikes största glaciär Stubai ligger ca 50 minuters bussresa från Götzens.
Glaciären är paradiset för skidåkning eller för att bara sitta och sola på 3000 meters höjd.
Gratisbuss till Stubai går via Innsbruck. Direktbuss går dock två ggr i veckan från Götzens till Stubai.
All typ av skidåkning är möjlig, från lätta nybörjarbackar till den svåraste svartpist-åkningen. Du väljer själv vart du vill åka och du kan byta område varje dag.
- Området har garanterad snötillgång.

Boende
Vi bor på det genuint österrikiska hotellet Alp Art i Götzens. Hotellet är nyrenoverat sedan några år tillbaka och har varit vårt stamhotell. Götzens har flera barer samt restauranger tillsammans med närliggande byarna Birgits och Axams. För den som vill besöka Innsbruck så är det bara 20 minuter ner med postbussen.

Hotellet är ett trestjärnigt genuint tirolerhotell. Här finns spaanläggning, gym, möjlighet till
massage och olika behandlingar samt en restaurang i vinterträdgård. Dessutom finns på bottenvåningen en separat bar och restaurang. Hotellet ligger ett stenkast från en populär bar där man kan spela kägel, en mindre variant av bowling.

Buss
Resan sker med en helturistbuss “bistro” med alla bekvämligheter som WC, AC, servering av både dryck och mat samt visning av filmer. Dessutom finns det gott om plats mellan sätena så att man kan sträcka ut benen ordentligt. Bussen är även utrustad med eluttag på varje plats, samt Wi-fi.

Resedatum - välj för att boka

Datum Pris Platser kvar
Boka

* = rörlig siffra

Detta ingår i resan

Vad ingår i priset
Transporterna till och från Österrike, alla vägavgifter och färjekostnader, halvpension dvs frukost och middag (6 övernattningar, 6 frukostar och 6 middagar), hyttplats i fyrbäddshytt.

Vi bor i fyrbäddshytter på både ned- och hemresan. Mot pristillägg, 500 SEK per person, och i mån av plats kan tvåbäddshytt bokas.

Vad ingår EJ i priset
Mat under resorna, måltidsdryck till middagen och kostnader för lunch i skidområdet.

Liftkort (köpes på plats)